Лајф тест за носителство на гени

Лајф тест за носителство на гени

Сознанието за тоа што има во вашите гени може да ви помогне да донесете подобар избор за здрава бременост и среќно бебе.

Иако повеќето од бебињата се раѓаат здрави, со секоја бременост постои мала шанса, бебето да се здобие со некоја здравствена состојба. Лајф тестот за носителство на гени ја разоткрива и таа несигурност.

Лајф тестот за носителство на гени е соодветен за сите етнички групи кои сакаат да дознаат дали носат ризик за да имаат бебе кое би било со определена здравствена состојба.

Овој панел вклучува:

  • сите заболувања препорачани од „American College of Obstetricians and Gynecologists“ (ACOG) како и од „American College of Medical Genetics“ (ACMG)
  • проширена листа на заболувања препорачани од еврејските здруженија
  • сите заболувања кои имаат сериозна клиничка слика
  • дел од заболувањата кои се среќаваат и при неонаталниот скрининг
  • тешки пореметувања поврзани со X хромозомот, вклучително и фрагилен X хромозом

Лајф тестот за носителство на гени се изведува од брис од усна шуплина, од кој се екстрахира ДНК: Нашата лабораторија анализира 302 гени од двата родители кои се одговорни за 280 медицински состојби, користејќи напредна NGS (Next Generation Sequencing) технологија.

Препорачано за индивидуи кои планираат фамилија и сакаат се да направат како што треба!

Сеопфатен

Детектира над 280 состојби за широк увид во можните наследни мутации кои би можеле да се пренесат на вашето бебе, а со тоа да имаат влијание на неговото здравје.

Напреден

Користи најнова технологија на секвенционирање (NGS), по што се извршуваат најнапредни биоинформатички анализи.

Точен

Сензитивност и сепцифичност >99%

Не-инвазивен

Едноставен брис од усна шуплина, дизајниран за нежно и едноставно прибирање на билошки материјал.

Тестот може да се направи само од мајката но ние силно препорачуваме двата апртнери да го направат тестот за да се пресмета точната веројатност за потенцијалните ризици по здравјето на бебето.

ЦЕНА - 500 EUR

Китот за обезбедување на материјалот, ДНК анализата и консултацијата по добиените резултати се вклучени во цената.

Лајф тест за носителство на гени

Лајф тестот за носителство на гени е соодветен за сите етнички групи кои сакаат да дознаат дали носат ризик за да имаат бебе кое би било со определена здравствена состојба.

€500.00

Се прашувате кои се заболувања ги покрива тестот? Видете во табелата подолу, каде е содржана целата листа на тестирани заболувања. На вториот линк пак можете да ја видите фреквенцијата за носителство, стапката на детекција и резидуалните резици.

Се што треба да направите е

Едноставно обезбедете си брис од внатрешната страна на образот во удобноста на вашиот дом. Пратете го кај нас со вклучената карго достава.
Вашата ДНК ќе биде анализирана од научници во најмодерна, CAP/CLIA акредитирана лабораторија.
За помалку од три недели, вашите резултати ќе ви бидат доставени по електронска пошта.
Закажете термин за консултации и сугестии од нашите експерти.

Првиот чекор да го оддржите здравјето на вашето бебе е сознанието за носителството во вашите гени

Во една врска добро е кога се имаат заеднички работи. Но кога станува збор за гените, понекогаш потребно е да се има и разлики.

Повеќето од насе се „носители“ на скриени промени во ДНК кои не влијаат на нашето здравје. Но доколку вие и вашиот партнер исто така сте носители на истата состојба, здравствената состојба на вашето идно дете може да е под ризик.

%d bloggers like this: