Лајф елементарна анализа на коса

Лајф елементарна анализа на коса

Што е елементарна анализа на коса

Елементарна анализа на коса Докажан и ефективен метод за дијагноза на вашето здравје и здравјето на вашите најблиски. Базирано е на испитување на концентрација на 29 елементи, кои можат да укажат на дисбаланс на телото, промени на елементите и нивниот сооднос, на начин многу подобар од другите методи.

Зошто анализа на коса наместо анализа на урина или крв?

Елементарната анализа на коса дава значително по сигурни резултати за минералите во телото, затоа што резултатите од овој тест ги детерминираат дисбалансите и промените во елементите и нивниот меѓусебен соодност многу посигурно отколку анализа на крв или урина. Има многу причини зошто треба да одберете анализа на коса. Најбитна е сигурноста во интерпретацијата. Резултаите од тестовите на крв најчесто немаат голема вредност. Тие се резултат од многу краток период во кој се наоѓа вашето тело и неможат да прикажат што точно се случува на клеточно ниво. Крвта само ги пренесува нутритивните компоненти (на пример витамините, минералите, шеќерите, хормоните итн. ), додека клетките се крајните корисници. Иако тестот за шеќерите во крвта е корисен, тој не ви дава одговор на едноставно прашање: зошто резултатите толку варираат, или зошто резултатите не корелираат со оние од анализата во урината? Зошто инсулинот кој циркулира низ телото не успева да ја донесе глукозата до клетките? Овие прашања може да се одговорат само со проценка на нивото и соодност на таканаречените „добри“ и „лоши“ минерали на клеточно ниво.

Одредувањето на количеството на минералите преку крвта, не ј априкажува вистинската состојба на минералите во сите клетки низ телото. Крвта има механизам да го нивелира нивото на елементите во серумот, на штета на резервите во ткивата. Ова значи дека и покрај точната концентрација на вашите елементи во крвта, нивното количество во ткивата може да е недоволно. Елементарната анализа на коса е сосоема поразлична - таа ја покажува актуелната количина на елементите во телото, па на тој начин ни прикажува најиндикативна слика за вишоците или недостатоците од минералите.
ЦЕНА

  • Life EHA test – 200 EUR
  • ПРОМОТИВНА ЦЕНА - 150 EUR

Спремни сте да нарачате?

Лајф елементарна анализа на коса

Елементарната анализа на влакна е докажан и ефективен метод за дијагноза на вашето здравје и здравјето на вашите најблиски. Базирано е на испитување на концентрација на 29 елементи, кои можат да укажат на дисбаланс на телото, промени на елементите и нивниот сооднос, на начин многу подобар од другите методи.

€150.00

Се прашувате како изгледаат резултатите и извештајот?

Кликнете на линкот подолу:

Се што треба да направите е

Обезбедете околу 300-400mg влакна (околу една полна супена лажица). Косата не смее да биде фарбана. Доколку вашата коса е фарбана, почекајте еден месец, и пресечете од делот од влакната кои туку што пораснале и се необоени. Покрај влакна од коса, може да се анализираат и срамни влакна или телесни влакна.
Вашите влакна ќе бидат анализирани од научници во најмодерна акредитирана лабораторија.
по 3-4 недели ќе го добиете вашиот детален резултат за вашиот цревен микробиом
Закажете термин за консултации и сугестии од нашите експерти.

Елементаранта анализа на влакна е најдобриот дијагностички метод за оние кои:

  • се наосчени кон здрав начин на исхрана и сакаат да останат здрави,
  • работат и живеат под константна тензија и стрес
  • се борат со некоја болест или сакаат да го забрзат опоравувањето
  • редовно практикуваат спортски активности без разлика дали рекареативно или професионално,
  • земаат суплементи за корекција на нутритивните потреби
  • за деца, бремени жени и ќани кои дојат.

%d bloggers like this: